Turneringer

Delta i turneringer

Mange barn blir introdusert for sjakk på skolen og da gjerne på SFO eller aktivitetsskolen. Gjennom å bli medlem i en sjakklubb får de muligheten til å utvikle sjakkgleden og ferdighetene videre samt møte mange andre barn som også synes det er gøy å spille sjakk. Etter hvert som ferdighetene utvikles kan det også være av interesse for mange å konkurrere gjennom å delta i turneringer.

Det arrangeres en rekke sjakkturneringer kun for barn over hele Norge. De fleste av disse turneringene er en del av Barnas Grand Prix. Man kan være med i akkurat de turneringene man selv ønsker, enten det kun er én turnering eller flere turneringer.  Utover dette arrangeres det også en rekke turneringer for barn og ungdom i regi av Ungdommens Sjakkforbund (USF). Dette er gjerne litt større turneringer som Norgesmesterskap for ungdom, NM for skolelag osv. 

En rekke barn og ungdom deltar også i turneringer som organiseres gjennom Norges Sjakkforbund (NSF). Dette er «voksenturneringer», men det er ingen aldersgrenser i sjakk. Deltakelse i disse turneringene krever medlemskap i en klubb tilsluttet NSF (eller annet FIDE-forbund). De som kun er medlemmer i barne-/ungdomssjakklubber kan derfor ikke delta på disse. Veldig mange av våre medlemmer er derfor også medlem i Oslo Schakselskap (OSS)

Lagsjakk er det morsomste en ung sjakkspiller opplever kan en lese i boken om Simen Agdestein. I OSSU er vi derfor opptatt av å tilby ulike former for lagsjakk slik som lagmatcher mot andre klubber, lagturneringer og deltagelse i Trygve Waage Cup, Oslomesterskapet for skolelag, NM for skolelag, NM for barne- og ungdomslag, NM for voksenlag, Østlandsserien (seriesjakk for voksne) osv. 

Nedenfor finner du oversikt over alle turneringer for barn og ungdom (USF) samt alle andre turneringer (NSF).

Terminlister

Terminliste

De aller fleste turneringer i Norge bruker Turneringsservice som program for påmelding og administrasjon av turneringen. Her melder man seg på samt at man kan følge med på resultater etter hvert som turneringen pågår og også få informasjon om hvilken spiller man møter i neste runde. Når en turnering er terminfestet hos USF eller NSF legger gjerne arrangøren ut turneringen på Turneringsservice. Her ligger som regel mer informasjon om selve turneringen slik som spillested, startavgift, betenkningstid, antall runder/partier m.m.