OSSU fikk to norgesmestere!

Landsturneringen er det årlige høydepunktet i norsk sjakk – en hel uke med hovedturneringen på dagtid og diverse sidearrangementer som sjåk, Fischer random og lynsjakk på kveldstid. I år var det faktisk tre år siden sist, siden 2020 og 2021 ble avlyst på grunn av korona. Fra OSSU stilte August, Jo, Håvard og Sondre i de aldersbestemte klassene.

August startet veldig bra i minputt og var oppe på delt førsteplass etter runde seks da han slo Alina Shehzad, som hadde ledet alene. Dessverre gikk det tyngre i de siste tre rundene, men August endte på en grei sjuendeplass. Også Jo, som spilte i kadettklassen, hadde en veldig god start på turneringen. Etter seks runder lå han ett poeng bak Vinjar Hammari, som han da møtte på førstebord. Her stod han veldig bra etter at motstanderen bukket i åpningen, men det endte med remis. Sjekk ut partiet her. Også for Jo ble de siste rundene litt tøffere, men likevel endte han på en flott ellevteplass og en ratingfangst på nesten hundre i den tøffe kadettklassen.

I lilleputt og junior var både Håvard og Sondre ratingfavoritter, men det er aldri lett i de aldersbestemte kassene og nervene blir ofte avgjørende når norgesmestertittelen står på spill. Sondre gjorde likevel (nesten) rent bord i det han vant de sju første partiene. I åttende runde kunne han da sikre turneringsseieren med remis i en svært god stilling. Med tittelen sikret kunne han da igjen spille på vinst i siste runde og endte da på 8.5/9. Det partiet det var knyttet mest spenning til i forkant var mot ratingtoer og stortalent Saad Abobaker Elmi, men her fikk Sondre med hvit en behagelig fordel etter åpningen og så seg aldri tilbake. En velfortjent norgesmestertittel til Sondre, som da kan spille i eliteklassen neste år!

I lilleputt var Håvard enda større ratingfavoritt enn Sondre, men her er det mange spillere for lav rating etter koronaårene. Det begynte bra med fire strake seire og ett poengs ledelse på resten av gruppa. Men i andre del av dobbeltrunden gikk det galt mot Eric Jihao Ji som dermed kom à poeng. Igjen var det bare seier som var godt nok og med to strake i runde seks og sju lå han nok en gang ett poeng foran resten. Med remis i runde åtte krympet dette til et halvt poeng slik at det var mye spenning før siste runde, spesielt siden ingen vet hvilken vei kvaliteten hopper i en gruppe hvor alle de beste hadde spilt mot hverandre. Heldigvis ble det en rask seier her og Håvard kunne puste lettet ut med sin første norgesmestertittel. Sjekk ut partiet mot Subhan Gilmessen fra runde to!

 

Leave a Reply