Bronse i NM for lag

I helga var det duket for NM for lag, nok en gang arrangert i Drammen av Konnerud sjakklubb – akkurat som for to år siden, rett før koronaen kom. Denne gangen var det 21 lag som stilte i barneklassen, mot 23 lag i 2020. Men gledelig nok var det en stor økning i juniorklassen, hvor det nå var 18 lag, mot 10 lag i 2020. OSSU stilte som forrige gang et lag i hver klasse.

Ungdomslaget var ganske ferskt – Arne har etterhvert en del erfaring, og Frederik har også spilt noen turneringer, men for Andreas og Sunny var det første langsjakkturnering med notering! Likevel slo laget godt fra seg. I først runde var de forsterket med trener Sondre da Andreas måtte melde forfall. Da Frederik klarte å overliste enn 1600-spiller fra Grenland endte matchen med uavgjort. I neste match vant de 4-0 mot det like ferske laget Mjøndalen-Drammen. Dermed var det duket for hardere motstand i de neste matchene, og både Kristiansand og Smeaheia 2 ble for tøffe. Men i femte runde vant Arne og Sunny slik at matchen mot 1911U endte uavgjort. Med tap i siste runde ble det likevel 4 lagpoeng – en flott innsats! Sunny tok 4 av 6 poeng på fjerdebord og ble lagets toppscorer.

I barneklassen var det spenning fra begynnelse til slutt, og ikke bare av sjakklige årsaker. Isak og August hadde vært syke i dagene før og det var med nød og neppe at vi kunne stille lag. Men de kom, så og vant i første runde mot Dragulf OUSK 2. Det så stygt ut for August en stund, men da Håvard og Isak hadde vunnet, sikret Leonard lagseieren med et remistilbud – før August kontret inn en matt. I neste rundet ventet et av de beste lagene, Bærum. Her ble det for tøft for Leonard og August, men med seier på første og andre bord ble det uavgjort, og vi hang med i teten. Deretter ble det overbevisende seire mot to Dragulf-lag. Alt skulle avgjøres mot tetlaget Søråshøgda søndag morgen, men nå var det Håvard som var begynt å sjangle. Formen var ikke som den skulle være, og han var heldig da motstanderen tok imot et remistilbud i en mye bedre stiling. Selv om Isak vant på førstebord, endte det likevel med tap for laget. Dermed var vi ute av seiersstriden, men det kunne ennå bli bronse dersom vi vant mot Søråshøgdas andrelag samtidig som Søråshøgda spilte minst uavgjort mot Bærum. Dramaet økte da det fem minutter før spillestart ble klart at Håvard måtte trekke seg. Heldigvis vant Isak, August og Leonard ganske raskt, og da det andre resultatetet også gikk vår vei ble det bronse i år igjen – også det som i 2020. Toppscorer ble Isak med full pott på førstebord.

 

Discussion

  1. Ole Chr Moen

Leave a Reply