Firkløveret i Stavanger

Stavanger Chess Challenge 2020 er akkurat ferdig. En åpen turnering for spillere med rating høyere enn 2000 og en grense på 24 deltakere grunnet COVID-19. Dette var en 9 runders turnering, med 90 minutter på 40 trekk + 30 minutter til å avslutte partiet+ 30 sekund tillegg per trekk. Turneringen startet 4 juli og avsluttet med niende og siste runde 10 juli. Av de 24 spillerne var det hele 4 OSSU-spillere med!

Stavanger Chess Challenge 2020

Foto: Hege Tunsjø

Sondre, Elias, Jens og Axel tok turen til Stavanger for å spille denne turneringen. Både Sondre og Axel har akkurat spilt vår egen OSS Junior International 2020, men det stoppet ikke dem fra å kaste seg over en svært sterk og utfordrende 9 runders turnering på Vestlandet!

Det skulle vise seg å bli en god turnering for Elias, og med seg hjem tok han 3,5 poeng, +74 ratingpoeng og er nå i ferdig med å bryte den magiske 2000-grensen igjen. Flere svært sterke remis-partier og seier over Jens var langt over hva man på papiret kunne ha forventet og en ratingprestasjon i denne turneringen på 2102 er utrolig bra. 

Sondre fortsetter sitt solide spill og fremgang. Han vant de partiene der han på papiret var favoritt, og leverte sterke remis-partier, blant annet mot IM Mads Vestby-Ellingsen! 4,5 poeng, nye +13 ratingpoeng på kontoen og en sterk 12. plass i turneringen til slutt var imponerende solid!

Axel slutter aldri å imponere. Jeg har hatt den gleden å følge han siden 2014 i klubbens lokaler der han har vært sentral både sjakklig og sosialt på OSSU-treningene. Det luktet til tider svidd av spillet hans i Stavanger! Han lå gjennom hele turneringen og kjempet om de gjeveste plassene og tapte kun 2 partier! Det ene tapet var mot IM Johannes Haug som vant turneringen med 8 poeng, og det andre tapet kom i niende og siste runde mot Jens!  4,5 poeng og utrolige +80 ratingpoeng er nesten ikke til å tro. Axel fikk en ratingprestasjon på 2295.

Stavanger Chess Challenge 2020

Foto: Hege Tunsjø

Jens endte til slutt på en svært sterk 4 plass i turneringen etter å ha slått Axel i siste runde. Han tapte ingen av sine siste 5 partier og endte til slutt på 5,5 poeng og en ratingfremgang på +14. Jens tapte kun to partier av de ni spilte, mot GM Benjamin Arvola Notkevich og mot Elias i et internt OSS-oppgjør. Dermed tok Jens med seg en veldig fortjent premie hjem fra denne turneringen og kan ta sommerferie med en veldig god turnering i baggasjen! 

Discussion

  1. Viggo Guddahl

Leave a Reply