7 medaljer til Norge i Nordisk mesterskap for Ungdom

Nordisk mesterskap for ungdom ble arrangert i Danmark i februar 2020. Norge stilte med 10 av sine aller beste ungdomsspillere og vant nasjonalkampen med 7 av 15 mulige medaljer! OSSU deltok med hele tre spillere på landslaget: Sondre Lillestøl Melaa (gruppe B født 2003 og yngre), Isak Vinh Brattgjerd (gruppe E – født 2009 og yngre) og Louis Khoo-Thwe (gruppe E).

Isak deltok i sitt aller første internasjonale mesterskap og var rangert som nr. 1 i sin klasse. Etter halvspilt turnering lå Isak i tet, med Louis hakk i hel. Den yngste klassen skulle vise seg å bli veldig spennende.. Dessverre møttes klubbkameratene Isak og Louis i 5. runde, der begge måtte avgi halvpoenget. Til slutt ble det en imponerende 2. plass og sølvmedalje på Isak med 4 poeng, mens Louis kom like bak med 3,5 poeng og 5. plass. Sondre endte på 4 poeng i klasse B, noe som resulterte i og en hederlig bronsemedalje i en meget sterk klasse.

Sergey Eliseev fra Sandnes sjakklubb skaffet Norge en flott gullmedalje og tittel som Nordisk mester i klasse D.

Fullstendig resultatlisten finnes her: http://chess-results.com/tnr515682.aspx?lan=1&art=1&rd=6

Foto: Jan Egil Brattgjerd og Elizabeth Lindzay

Leave a Reply