Bronsemedalje til OSSU i NM for ungdomslag

Helgens lagturnering gikk av stabelen i Drammen. To sterke OSSU-lag deltok og begge lag slo godt fra seg. Ungdomslaget med Sigurd, Jo, Elias og Eugen møtte en av forhåndsfavorittene, Nordstrand, i første runde. Alle fire spilte godt og det så ut til å bli en flott start for ungdomslaget. Jo dro i land en sterk seier og det så også meget bra ut for Eugen, men han havnet i tidsnød og gikk for remis. Det ble knepent tap for laget og litt «stang ut». Jo hadde en sterk turnering i år igjen (3.5/5), denne gangen tok han med seg 68 nye ratingpoeng. I fjor tok han hele 83 poeng i samme turnering! Eugen har vært mindre å se i klubben i år, men etter dette comebacket håper vi å se mer av ham – 3.5 av 5 og mye bra spill. Elias og Sigurd avsluttet turneringen med sterke seire mot bedre ratede spillere, noe som nok smakte ekstra godt etter noen sure tap tidligere i turneringen. Ungdomslaget havnet til slutt på en 10. plass. Grenland sjakklubb ble både gull- og bronsevinnere i ungdomsklassen.

I barneklassen var OSSU blant forhåndsfavorittene, og det så lenge lyst ut for Axel, Håvard, Oskar, Gunnar og Kevin. I første runde ble det en rask seier mot Nordstrands 2. lag, mens allerede i 2. runde endte det i en litt overraskende remis mot Smeaheias 2. lag. OSSU hentet seg inn igjen og vant de neste tre rundene overlegent, ikke minst imponerte hele laget mot Grenlands sterke barnelag, der OSSU vant 3.5 – 0.5. Grenland endte allikevel som vinnere av turneringen da OSSU tapte knepent i et spennende finaleoppgjør mot Nordstrand 1. Nordstrand ble sølvvinnere med kun et halvt kvalitetspoeng mindre enn Grenland. OSSU kapret bronsen og ikke mindre enn to bestebordspremier – Axel på 1. bord med full pott 6 av 6, og Oskar på 3. bord med 4.5 av 5.

Alle OSSU-spillerne hadde gleden av å ha IM Lars Oskar Hauge med under hele turneringen. Lars Oskar analyserte partiene med spillerne og ga tips og råd. Han ble et fint samlingspunkt for gruppa, som for anledningen også hadde fått nye OSSU-jakker som styrket lagfølelsen. Alt i alt var dette en helg og en turnering vi kan være fornøyd med. Vi gratulerer Grenland som ble dobbeltvinnere i år!