4. plass i Trygve Waage cup

Trygve Waage cup ble arrangert på Sentralen i Oslo sentrum i helgen, med hele 21 lag, som er ny rekord. OSSU stilte bare med ett lag siden flere av spillerene våre var opptatt med andre ting en sjakk, men de seks som stilte på laget, Håvard, Oskar, Gunnar, Arne, Leonard og Olav, gjorde en flott innsats og havnet bare en hårsbredd fra pallen.

I første runde møtte vi Stjernens barnelag. Barnesatsningen på Stjernen er forholdsvis ny og de har mange unge og ferske spillere, så det ble en relativt enkel 4-0 seier. Dermed bar det rett opp på førstebord, hvor vi møtte Bærum, som skulle komme til å vinne turneringen. Dette ble en langt tøffere match, men Olav vant greit på fjerdebord, og Arne på andrebord havnet i et vunnet tårnsluttspill. Da Håvard også hadde en klart bedre stilling på førstebord så det lenge ut til at vi skulle vinne matchen. Dessverre ble han lurt i et vunnet sluttspill og dermed ble det 2-2. Men uavgjort mot Bærums sterke lag var et godt resultat, og dette var det eneste lagpoenget Bærum avga. I siste runde møtte vi et av de andre antatt sterkeste lagene, Nordstrand, og her ble det tap med knappest mulig margin 1.5-2.5. Etter første dag stod vi dermed med 7.5 inviduelle poeng (som er det som teller først i Trygve Waage cup), men vi hadde møtt to av de sterkeste lagene, som enda ikke hadde møtt hverandre.

Planen var derfor å vinne alle matchene på dag 2 med overlegne sifre og det holdt nesten, men ikke helt. Bærums yngstelag ble beseiret 3-0 og 1911s yngstelag med sifrene 3.5-0.5. I siste runde ventet da topplaget til Dragulf, kingcrushers, men her ble det dessverre igjen tap 1.5-2.5. Dermed tok Dragulf Kingcrushers oss igjen på inviduelle poeng, men de havnet foran oss med flere lagpoeng. Uansett en flott innsats av alle gutta!

Leave a Reply