Fire OSSU-spillere i EM for ungdom i Bratislava

Europamesterskapet for ungdom (EYCC2019) er nettopp overstått. Turneringen har foregått over ni dager i Incheba Expo, Bratislava, Slovakia. Et flott arrangement på alle måter.

Over 1300 spillere deltok i seks ulike klasser. Norge sendte en stor delegasjon med trenere, foreldre og 29 spillere, blant disse OSSU-spillere Sondre Lillestøl Melaa (O16 Åpen klasse), Linnea Larre (G14 Jenter), Axel Tunsjø (O12 Åpen klasse) og Louis Khoo-Thwe (O10 Åpen klasse). IM Lars Oskar Hauge var med som en av trenerne i delegasjonen og var til stor hjelp for spillerne under forberedelsene.

Alle fire gjorde meget habile resultater i fire sterke klasser og kapret hhv. 5, 2½, 5½ og 5 poeng hver, og gode individuelle prestasjoner. De fire sjakktalentene har utvilsomt lært masse ved å spille mot jevnaldrende sjakkhjerner fra andre Europeiske land. Det har også vært et flott opphold på andre måter, med mye god stemning både på og utenfor sjakkbrettet. Vi gratulerer Sondre, Linnea, Axel og Louis – der de to førstnevnte også er kvalifisert til VM som i år går i India. Kun Linnea tar turen fra OSSU – vi ønsker henne lykke til!

Den beste prestasjonen blant de norske var det 17-åringen IM Tor Fredrik Kaasen som sto for (Offerspill SK). En bronsemedalje i klassen O18 er et historisk sterkt resultat! I denne klassen stilte Europas beste unge sjakkspillere under 18 år og det var ikke mindre enn tre stormestre på startstreken i Tor Fredriks klasse. Dette er Norges beste resultat i EM siden Aryan Taris bronse i klassen O14 i 2013. Gratulerer Tor Fredrik!

Takk til Ungdommens sjakkforbund og reiseleder Tatiana Martynova.

Se mer på turneringens egne nettider:

http://www.eycc2019.eu

Leave a Reply