OSS Junior International 2019

OSS Junior International 2019Som i fjor, arrangerte vi en stor barne- og ungdomsturnering i Oslo rett etter at skolene tok ferie. Dette er definert som en junior-turnering som betyr at spillerne maksimalt kan være 20 år. Det fine med dette, er at vi får samlet barn og ungdom i én turnering som gir muligheter for de sterkeste (og gjerne eldste) til å møtes i én gruppe samt de under et visst nivå i en annen gruppe.

Svært få turneringer av denne typen arrangeres i Norge eller Norden for øvrig. I år fikk vi besøk av en spiller fra Finland. Det setter vi pris på. At vi skulle klare å samle flere spillere til årets turnering versus i fjor, var overraskende gitt at Nordisk mesterskap ble avholdt i Sarpsborg på samme tidspunkt. Men det viser at vi har truffet på et stort behov og at det absolutt er nødvendig med et slikt tiltak tidlig på sommeren.

Turneringen startet opp onsdag 26 juni klokken 18:00. Totalt ble det spilt 7 runder med 90 minutter + 30 sekunder per trekk som betenkningstid. Én runde onsdag kveld, to runder hver dag torsdag, fredag og lørdag. Det ble en hyggelig og spennende turnering. B-gruppen ble først avgjort i det aller siste partiet som ble ferdig i turneringen lørdag ettermiddag/kveld. Hvem som ville vinne A-gruppen var i realiteten avgjort før det siste partiet men det var stor var spenning helt til slutt når det gjaldt de øvrige plasseringene. 

A-gruppen ble vunnet suverent av Aleksander Lindbøl (1911). Veldig hyggelig og fortjent seier til han. Vi bør også nevne at han valgte (på godkjenning av Turneringsleder) å utsette starten av sitt parti med 45 minutter for at motstanderen som hadde kollektiv-trøbbel ikke skulle få liten tid på klokken ved parti-start. Klokken ble startet først da motstanderen til Aleksander dukket opp. Et forbilde for de yngre spillerne og noe de bør lære av. 

B-gruppen ble vunnet av Gard Rye Høyforsslett (Bergens SK). Vi setter stor pris på at han tok turen hele veien over fjellet for å spille hos oss. Hyggelig at han da tok med seg seieren hjem! Det avgjørende partiet var det aller siste i turneringen og motstanderen var Benjamin Andreas Lien fra Elverum SK. Et spennende parti der det så ut til at begge hadde muligheter på slutten. En fin taktisk kombinasjon avgjorde partiet til Gard sin fordel.

For å gjennomføre en slik turnering midt i uka, kreves det mye fra oss voksne. Vi håper innsatsen vår settes pris på, og at alle deltakere og foreldre/besteforeldre hadde noen fine dager i OSS sine lokaler i Bogstadveien. Ris og ros setter vi så klart pris på. Bruk gjerne kommentar-feltet nedenfor til dette.

Discussion

  1. Mathis Aamodt

Leave a Reply