Sølv til Linnea i Nordisk for jenter 2019

Nordisk for jenter 2019 ble spilt i Køge i Danmark denne helgen. Den norske troppen besto av 7 spillere fordelt på tre ulike klasser; U20, U16 og U13. Totalt var det 40 spillere som deltok i turneringen. OSSU var representert med både Embla Ekeland Grønn (U16) og Linnea Larre (U13). Dette er en invitasjonsturnering. Det vil si at forbundet gjør uttak. De to beste i NM for jenter er direkte kvalifisert. I U13 fikk Norge i år tilbud om å sende 3 jenter og dermed ble de tre beste fra NM tatt ut, og troppen økte til 7 deltakere av totalt 40 fordelt på hele Norden (Island, Danmark, Sverige, Finland og Norge).

I yngste klasse lå Norge svært godt an til å stikke av med tittelen, da Linnea ledet før siste runde etter 4 strake seire. Hun møtte da Sara-Olivia Sippola fra Finland, som med én remis lå halvpoenget bak Linnea. I og med at ingen andre hadde mer enn 3 poeng, ble tittelen et oppgjør mellom disse to spillerne i siste runde. Sara-Olivia vant dette partiet etter at at Linnea overså en farlig kombinasjon på dronningfløyen.  Men en strålende innsats med 4/5 poeng, +22 ratingpoeng  og sølv-plass i Nordisk er noe å feire for Linnea og OSSU!

I U16-klassen spilte Embla og med seier i første parti, trakk hun førsterangerte Margarita Zaritovskaja fra Sverige alt i andre runde. Embla gjorde en flott innsats, og scoret 50% i turneringen. Veldig irriterende for oss var det at hun ble satt opp mot norske Ingrid Skaslien (Vålerenga) i siste runde. Ingrid vant dette interne norske oppgjøret og med det sikret hun seg dermed bronsen i mesterskapet. 

I U20 klarte Thyra Kvendseth fra Norstrand å sikre sølv til Norge. Denne gruppen ble spilt som en Berger-gruppe (alle møter alle), da de var 6 deltaker totalt. 

To sølv og én bronse til Norge med en tropp på 7 må sies å være veldig bra! 

En av de dyktigste sjakkfotografene i verden var på plass under mesterskapet: Alina l’Ami. Vi har fått lov til å bruke noen av hennes flotte bilder som hun tok i løpet av helgen i Danmark, noe vi setter stor pris på! Klikk gjerne på et bilde og bla gjennom de mange flotte bildene fra turneringen.

 

 

 

 

Leave a Reply