Elham Abdrlauf hårfint unna seier i Nordstrand GP Langsjakk 2019

Elham Abdrlauf – her fra OSS Junior International 2018

Helgen 5.-7. april arrangerte Nordstrand sjakklubb den årlige Nordstrand Grand Prix Langsjakk på Lambertseter gård. Sjakkturneringen ble spilt over fem runder og samlet over 140 deltagere fra store deler av landet.

Oslo Schakselskaps Ungdom (OSSU) stilte med 13 spillere totalt, fem i klasse A, fire i klasse B og tre spillere i klasse C. Med alle spillere fra moderklubben OSS inkludert i regnskapet, var vi hele 20 OSS-spillere på Lambersteter gård i helgen. Vi er godt fornøyd med at vi var så sterkt representert i alle klasser.  

Elham Abdrlauf imponerte med sterkt spill i klasse A og det var kun kvalitet som skilte ham fra klassevinneren fra 1911. Elham, som bare er 14 år, hadde en ratingprestasjon på 2211 og fortsetter å klatre. Axel Tunsjø tok en god 8. plass og sin beste plassering i Nordstrand GP. Sondre Lillestøl Melaa, David Luangtep Vangen og Elias Hulleberg Sidali gjorde alle en solid innsats, og de fem unge OSSU-spillerne tok tilsammen 77 ratingpoeng i klasse A.

I klasse B ble Linnea Larre beste OSSU-spiller på plass nr. 18 med hele +38 ratingpoeng. Isak Vinh Brattgjerd, Embla Ekeland Grønn og Jo Frønsdal Engedal hadde alle gode partier i den store og jevne B-klassen med hele 58 deltakere.

I klasse C ble det unge talentet Oskar Steensen beste OSSU-spiller med 4 av 5 poeng. Det resulterte i en 5. plass og all grunn til å være stolt. Elias Horsfjord Glomnes endte like bak Oskar med 3,5 poeng. Arne Eikre slo godt fra seg, men hadde ikke marginene på sin side denne gangen.

 

Leave a Reply